Kuulon­tutkimus

Selvitetään yhdessä kuulemisen tasosi – kuulontutkimuksessa tutkimme kuulemisesi kuuloherkkyyttä erikorkuisilla taajuuksilla ja annamme henkilökohtaista tietoa ja ohjausta tutkimustuloksiin pohjautuen.

Varaa aika kuulontutkimukseen soittamalla alla olevaan numeroon tai jätä minulle yhteystietosi oheisesta linkistä klikkaamalla, niin olen sinuun yhteydessä!
Raili Myllylä, Railin Kuulo Oy Jyväskylä
Varaa soittamalla 014 621 391

Kuulon kuntoutus

Kuulontutkimuksen jälkeen luodaan suunnitelma kuulon kuntoutuksesta ja mahdollisesta kuulokojeen hankintaprosessista – kuulokojeen hankinta alkaa aina kuulontutkimuksella!

Kuulon­­tutkimuksen hinta

Kuulontutkimukset alkaen 80 €.

Kuulontutkimuksen hinta määräytyy tutkimuksen laajuudesta – lue koko hinnasto klikkaamalla tästä.

Miten kuulontutkimus tehdään?

Kuulontutkimus aloitetaan korvakäytävän tarkastuksella. Jotta kuulontutkimus voidaan suorittaa, tulee korvakäytävien olla terveet ja puhdistettuna korvavahasta.

Voit varmistaa kuulontutkimuksen onnistumisen käymällä korvakäytävän puhdistuksessa terveyskeskuksessa ennen kuulontutkimusta.

Tutkimus tehdään kuulontutkimukseen tarkoitetussa äänieröissä, jossa asiakas istuu tutkimuksen ajan.

Asiakkaalla on korvillaan kuulontutkimusta varten tehdyt korkealaatuiset kuulokkeet, joiden kautta tutkimuksen tekijä kuunteluttaa taajuudeltaan ja voimakkuudeltaan erilaisia ääniä.

Kuulontutkimuksen suorittaa kuulontutkimuksen ammattilainen, audionomi. Kuuloa tutkitaan tarpeen ja tilanteen mukaan erilaisilla menetelmillä, esimerkiksi äänesaudiogrammi, puheaudiogrammi, luujohtomittaus ja epämiellyttävyyskynnys.

Kumpikin korva tutkitaan kuulontutkimuksessa erikseen, koska kuulonaleneman asteet voivat olla kummassakin korvassa erilaiset.

Miksi kuuleminen on tärkeää?

Yhä useammat todisteet osoittavat, että kuulonaleneman kuntouttaminen voi vaikuttaa positiivisesti sosiaaliseen, kognitiiviseen ja fyysiseen hyvinvointiin.

Sosiaalinen hyvinvointi

Kun kuulet hyvin, voit helpommin olla sosiaalisesti aktiivinen ja viettää aikaa yhdessä läheisten kanssa sekä kommunikoida vaivatta.

Kognitiivinen hyvinvointi

Aivoilla on merkittävä rooli kuulemisessa sekä puheen ymmärtämisessä, jonka vuoksi on tärkeää, että aivoja stimuloidaan. Kuulokojeet auttavat siis pitämään aivosi aktiivisena!

Fyysinen hyvinvointi

Kun kuulet hyvin, olet myös tietoisempi ympäristöstäsi – liikkuminen on turvallisempaa ja voit tehdä sitä hyvillä mielin.